Sollied: "Je moet je kansen benutten"

Olga (Nuongirl)
Sc Heerenveen-trainer Trond Sollied was na het UEFA Cup-duel met AC Milan wat teleurgesteld over de afronding van zijn ploeg.

"Je weet van te voren dat je weinig kansen krijgt. Je moet je kansen goed benutten." Dat deed zijn formatie niet. "We kunnen en moeten meer doelpunten maken." Milan scoorde daarentegen twee keer in drie minuten. "Dan kom je thuis van een koude douche."

"We hadden kleine momenten tegen ons. We hadden bijvoorbeeld nog een penalty moeten hebben wegens een handsbal," concludeerde Sollied na het zien van de TV-beelden. De Noor was tevens verbaasd over de beelden van het duel tussen Calvin Jong-a-Pin en Filippo Inzaghi. "Dat is voor mij klaar, dat is een rode kaart."

"In de tweede helft hebben we goed geprobeerd om op zoek te gaan naar de 2-1." Maar Sollied vond de Italianen fantastisch een-op-een verdedigen. "Wij kunnen dit zien als een fantastisch leerproces. De jongens hebben een fantastische toekomst. We moeten dit laten bezinken en dan zien we weer verder," richtte de oefenmeester van de Friezen alvast de blik op de confrontatie met Feyenoord.