Hamilton hoopt op steun van Braziliaanse fans

Sjors (Sj0rSz)
Lewis Hamilton kan over twee weken zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 in de wacht slepen. De coureur van McLaren weet echter ook dat zijn directe concurrent Felipe Massa op de steun van de aanwezige Brazilianen kan rekenen.

Toch hoopt Hamilton dat er ook Brazilianen zullen zijn, die voor hem zullen juichen. "Ik had het niet verwacht, maar ik heb in landen als Singapore, Japan en China dezelfde hoeveelheid steun ontvangen als in Europa. Ik ben de afgelopen paar races echt verrast door de vele fans die mij en het team aanmoedigen," liet de Brit weten.

Hij vervolgde met de woorden: "Ook in China waren er weer indrukwekkende hoeveelheden banners en vlaggen op de tribunes te zien. Ik weet dat Felipe over twee weken op Interlagos de publiekslieveling is, maar toch hoop ik dat er ook lokale fans zullen zijn die voor mij zullen juichen. En anders heb ik nog mijn familie bij me dat weekend. Hun steun is erg belangrijk voor me", liet Hamilton weten.

Hamilton denkt overigens dat Massa over twee weken in het voordeel zal zijn, omdat hij in zijn geboorteland rijdt. "Het rijden voor eigen publiek geeft je absoluut een boost. Het is moeilijk om te omschrijven wat dat precies is. Volgens Nigel Mansell is de steun van het thuispubliek wel een seconde per ronde waard. Natuurlijk is het thuisvoordeel niet zó groot, maar er zit wel een kern van waarheid in wat hij zegt. Felipe is erg trots op zijn Braziliaanse nationaliteit en zal absoluut gebrand zijn op het behalen van een goede resultaat. Ik weet nog dat ik eerder dit jaar in Silverstone heel veel steun kreeg van het Engelse publiek en hoeveel dat voor mij betekende. Het rijden voor eigen publiek geeft echter ook meer druk, omdat je weet dat de mensen naar de race komen om iets moois van je te zien en je wilt ze niet teleurgesteld naar huis laten gaan."