Amoah: "Ik droom van Engelse competitie"

Sjors (Sj0rSz)
Matthew Amoah is vooralsnog de relevatie van het voetbalseizoen 2008/2009. De aanvaller van NAC Breda heeft tot nu toe in elke wedstrijd gescoord en is in bloedvorm. Toch moeten de Brabanders nu al rekening gaan houden me teen mogelijk vertrek.

Amoah wist in zes wedstrijden al negen doelpunten te maken. "Een kwestie van hard werken en binnen de groep voelen we elkaar goed aan. Mijn zoontje geeft mij extra power, ik voel me gewoon anders sinds hij er is (geboren op 4 september dit jaar). Het is niet zo dat ik tijdens de wedstrijd continu aan hem denk, maar ik probeer wel alles voor hém te doen", lichtte de aanvaller toe.

"Vorig jaar leunden we meer op de verdediging, vooral als we op voorsprong kwamen," ging Amoah verder. "Nu spelen we veel meer naar voren en dat is voor mij natuurlijk veel lekkerder."

De aanvaller geeft toe dat hij een zwak heeft voor de Engelse competitie, maar zal het seizoen bij NAC Breda gewoon afmaken. Het laatste wat Amoah wil is een vertrek forceren. "Ik heb er altijd van gedroomd om in Engeland te spelen. Als jongetje had ik het altijd over Arsenal. Maar clubs als Everton of Middlesbrough zijn ook prachtig hoor. In de winterstop al weg uit Breda? Als een club een paar miljoen biedt, is NAC daar misschien ook wel blij mee. Maar het liefst maak ik het seizoen gewoon af. Voorlopig staan we bovenaan en daar ga ik nu eerst van genieten."