Rosberg: "Resultaat niet representatief"

Sally (Tessa)
In de Grand Prix van China heeft het team van Williams opnieuw niet gescoord. Nico Rosberg werd slechts vijftiende, teamgenoot Kazuki Nakajima twaalfde. Volgens Rosberg is zijn resultaat echter niet representatief.

De jonge Duitser klonk wat teleurgesteld in zijn reactie: "Mijn race was niet goed, maar dat lag niet aan een gebrek aan inzet. We hanteerden een andere strategie dan Kazuki om zo wat voordeel te pakken, maar dat lukte niet omdat er veel verkeer was. Het resultaat is niet echt representatief, omdat onze snelheid wel goed was. Ik kon wat mensen inhalen, maar eenvoudig was dat niet, omdat de hoogste versnelling wat te kort stond afgesteld. We kunnen nu uitkijken naar Brazilië, waar we het beter zouden moeten doen en daarna gaan we hard werken in de winter, zodat we volgend jaar verder naar voren komen."

Nakajima was niet zo ontevreden: "Als je kijkt naar mijn startplek, hoeven we niet ontevreden te zijn. Het was moeilijk om de auto in het juiste spoor te houden met zoveel brandstof aan boord. Ik verloor een plaats bij de start, maar in de eerste stint kon ik een goed tempo rijden. In de slotfase moest ik een aantal auto's achter me houden en ik ben blij dat dat gelukt is."

De beide coureurs hebben voor hun Williams-Toyota-team 26 punten bij elkaar gereden, grotendeels van Rosberg: 17 punten voor de Duitser, 9 punten voor de Japanner Nakajima.