Kubica gaat voor derde plaats

Sally (Tessa)
Nu Robert Kubica definitief is afgevallen als titelkandiaat, wil hij de derde plaats die hij nu heeft wel behouden. De Pool kan niet meer meestrijden om de titel met nog één race - Brazilië op 1 en 2 november - te gaan. Hij wil daar Kimi Räikkönen achter zich houden

De Finse Ferrari-coureur staat op 69 en Kubica op 75 punten. De BMW Sauber-rijder wil die voorsprong van zes punten koste wat kost verdedigen. "Er is nog één race te gaan. Ik zal mijn uiterste best doen om mijn derde plaats in het coureurs-WK veilig te stellen", vertelde Kubica na afloop van een niet vlekkeloze race in China. Een slechte kwalificatie op zaterdag zette hem op de elfde plaats op de uiteindelijke startgrid, maar desondanks wist hij als zesde te eindigen.

"Na zo’n moeilijke kwalificatie kan ik niet anders dan tevreden zijn met de zesde plaats. Bij de start won ik een plaatsje, en omdat Sébastien Bourdais en Jarno Trulli elkaar raakten, schoof ik nog twee posities op." Maar ook de huidige bolide, de F1.08, geeft de Pool hoofdbrekens: "De balans in de wagen was in de eerste twee stints nog steeds niet goed. Dat veranderde een beetje toen ik in de laatste stint op zachte banden ging rijden."

Teamgenoot Nick Heidfeld keek al terug op het afgelopen seizoen, dat voor BMW toch wel een beetje afgelopen is. Het Beierse team maakt op geen van beide titels nog kans, maar door dat gegeven laat het team geen hoofden hangen. "We mogen niet teleurgesteld zijn. Het team heeft een fantastisch derde seizoen achter de rug en vooral Robert heeft het dit jaar heel goed gedaan", aldus de Duitser.