Kovalainen had pneumatisch defect

Sally (Tessa)
Nadat hij op koers lag voor de vijfde plaats in de GP van China kreeg Heikki Kovalainen ineens een lek rechtervoorwiel. De pitstop die hij moest maken zette hem terug naar de zeventiende plek en hij wist nog twee plaatsen goed te maken, maar een pneumatisch mankement maakte een voortijdig einde aan zijn race.

Kovalainen vertelde na afloop van zijn teleurstellende race: "Ik had een goede start, haalde Fernando in en wist ook bijna Felipe te passeren. Fernando (Alonso, red.) wist me bij bocht veertien echter weer terug te pakken, waarna ik genoegen moest nemen met de vijfde plek. Tijdens mijn eerste stint had ik veel last van onderstuur en tijdens mijn eerste pitstop kreeg ik daarom iets meer voorvleugel."

In ronde 34 kreeg de Fin een lekke voorband aan de rechter kant, en hij wist de pit nog net te bereiken. Het werd een reguliere stop waar ook meteen getankt werd. "Helaas kreeg ik toen een lekke band en duurde het heel erg lang voor ik weer terug was in de pits. Ik wist dat de rest van de race erg zwaar zou worden. In de slotfase was er echter ook nog een probleem met het pneumatische systeem en het team besloot me uit voorzorg maar naar binnen te halen."

Doordat de McLaren-coureur uitgevallen is, mag het team de volgende race in Brazilië, over twee weken op 1 en 2 november, een nieuwe motor monteren in de auto van Kovalainen. De Fin blijft steken op de 51 punten voor het wereldkampioenschap die hij al had.