Nul punten voor Toro Rosso

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Ondanks de goede kwalificatie van Toro Rosso stond de teller na de race op nul punten. Sebastian Vettel verloor veel tijd bij de eerste pitstop en Sébastien Bourdais stond in bocht één achterstevoren toen hij Jarno Trulli raakte.

Vettel was vooral blij met zijn eerste stint: "Ik had een redelijk goede start, maar werd verrast door Nick Heidfeld, die buitenom ging. Vervolgens moest ik mijn positie verdedigen ten opzichte van Kubica in de eerste ronde. Daarna had ik een probleemloze eerste stint, maar tijdens de eerste stop wilde de linker voorband niet los komen en ik denk dat dat me een positie in de punten heeft gekost. P9 is niet slecht, maar wel frustrerend, net buiten de punten."

Bourdais zijn race was eigenlijk halverwege de eerste bocht al voorbij. "Ik weet niet precies wat er in de eerste bocht gebeurde, maar blijkbaar zag Trulli me niet. Ik zat al naast hem toen hij instuurde. We raakten elkaar, hij spinde en ik ging heel erg wijd, waarna ik terugviel en mijn race bedorven was," aldus de Fransman.