Feyenoord rekent op Fortis

Olga (Nuongirl)
De algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde, heeft vanmiddag gezegd dat hij erop rekent dat hoofdsponsor Fortis de gemaakte afspraken nakomt. Het contract met het door de Nederlandse en Belgische staat overgenomen bank- en verzekeringsconcern loopt aan het eind van dit seizoen af.

"We hebben een mondelinge overeenstemming over een verlenging van de samenwerking met een jaar tot medio 2010”, aldus Gudde. "Het gaat om een waterdicht akkoord. Alleen de definitieve invulling ontbreekt nog."

Vorige week liet Jan van Rutte, de bestuursvoorzitter van Fortis Nederland, weten dat de naam Fortis in de toekomst in Nederland zal verdwijnen. Van Rutte had het niet over een termijn waarin dit zou moeten gebeuren, maar wel dat "daar waar Fortis op shirts of gebouwen staat, we iets zullen moeten doen”.

"Uiteraard wordt er nu al druk gespeculeerd over welke naam er op den duur op ons shirt komt te staan. ABN Amro? Nee, Feyenoord doet niet mee aan deze discussie. Maar natuurlijk praten wij wel mee over de mogelijke nieuwe naam. We zijn tenslotte partij in deze zaak," aldus Gudde.