Reacties na Ajax - FC Groningen

Sjors (Sj0rSz)
Marco van Basten kon zaterdagavond tevreden terugkijken op het treffen met FC Groningen (1-0). De Amsterdammers wonnen het duel door een doelpunt van Oleguer, dat hij in de 37e minuut wist te maken.

"Het was een krankzinnige wedstrijd die tot de laatste seconde boeide. Maar ik had toch liever gehad dat we iets zakelijker waren geweest. Dan was dit duel eerder beslist geweest", liet Van Basten na afloop van de confrontatie weten.

De oefenmeester was zeer te spreken over de vechtlust van zijn team. "Het schort in ieder geval niet aan de mentaliteit. Iedereen bij ons heeft gevochten. Dit was een verschil met twee weken geleden bij Heerenveen", liet hij weten. Hiermee refereerde Van Basten naar de kansloze 5-2-nederlaag van twee weken geleden tegen sc Heerenveen.

Ron Jans liet weten blij te zijn met het doelpunt van Oleguer. "Toen gingen we namelijk eindelijk voetballen. Helaas moet ik na afloop constateren dat we deze wedstrijd in de eerste 35 minuten hebben verloren. We wilden Ajax onder druk zetten en vroeg storen. Dat is in de openingsfase echter niet gelukt. We moesten duidelijk wennen aan onze rol van koploper."

Jans vervolgde met de woorden: "In de tweede helft durfden we wel te voetballen. Ik heb toen een fantastische wedstrijd gezien. Ajax had denk ik wel met 3-0 kunnen winnen. Maar wij hadden er ook zo maar twee kunnen scoren. Deze wedstrijd heeft geen winnaar of verliezer. Ajax was na rust de gelukkigste." Van Basten vulde zijn collega aan: "Ik weet niet of we de gelukkigste waren. Maar we zijn wel heel gelukkig."