FOK!: Di Stéfano beste Spanjaard ooit

Maikel (WeebI)
Alfredo di Stéfano is door de users van het FOK!voetbalforum verkozen tot beste Spaanse voetballer aller tijden. In de finale werd Raúl González Blanco met een minimaal verschil verslagen.

Di Stéfano, een geboren Argentijn, leidde Real Madrid in de jaren vijftig naar enorme successen, onder meer door vijfmaal op rij de Europacup I te winnen. Doordat hij meer interlands voor Spanje speelde dan voor Argentinië (of Colombia) mocht hij aan het toernooi meedoen. Verliezend finalist Raúl is de eerste nog-actieve finalist in de reeks. De aanvaller van Real Madrid gaf in de finale pas bij 17-20 gewonnen.

Op weg naar de finale versloeg Di Stéfano achtereenvolgens Luis Regueiro, José Antonio Reyes, Antonio Maceda, Ricardo Zamora, Iker Casillas, José Antonio Camacho en Emilio Butragueño. Raúl versloeg Adelardo Rodríguez, Andrés Iniesta, Andoni Goikoetxea, Carles Puyol, Josep Guardiola, José Antonio Camacho en Emilio Butragueño.

Dit toernooi was de vijfde in een reeks die gaat bepalen wie de beste speler ooit is. De halve finalisten van alle toernooien gaan naar het eindtoernooi. Gerd Müller, Sir Bobby Charlton, Pelé en Johan Cruijff wonnen eerder al de toernooien van respectievelijk Duitsland, Engeland, Brazilië en Nederland. Het volgende toernooi is van Frankrijk, en er kan nu gestemd worden voor ronde 1.