Grimmige sfeer rond Duitse ploeg

Sjors (Sj0rSz)
De situatie rondom de nationale ploeg van Duitsland wordt steeds grimmiger. Afgelopen weekend zette bondscoach Joachim Löw Kevin Kuranyi uit de selectie en zei geen gebruik meer te maken van zijn diensten. Sindsdien is het modder gooien in alle hevigheid losgebarsten.

Andreas Müller, manager van Schalke 04, is van mening dat Löw een voorkeur heeft voor spelers die bij Bayern München onder contract staat. "Misschien speelt Kuranyi wel bij de verkeerde club", verklaarde hij een aantal dagen geleden. Nu heeft hij deze woorden ook daadwerkelijk bevestigd. "Het probleem is wellicht, dat Kuranyi bij Schalke speelt en niet bij Bayern. Althans dat is mijn vermoeden."

Volgens het Duitse boulevardblad Bild leven Schalke 04 en Die Mannschaft in onvrede met elkaar. Heiko Westermann maakte, speler van Schalke 04, maakte overigens deel uit van de ploeg die van Wales (1-0) wist te winnen. Dit zou echter om een sporadische uitzondering gaan.

De laatste keer dat een speler van Schalke 04 voor Duitsland werd opgeroepen, is al 34 jaar geleden. Het betrof destijds Helmut Kremers, die de rol als reserve vervulde tijdens de eindronde van het WK van 1974.