Nadal moeizaam langs Gulbis

Tim86
Rafael Nadal heeft zich met veel moeite weten te plaatsen voor de derde ronde van het Masters toernooi in Madrid. Voor eigen publiek versloeg de mondiale nummer één de Let Ernests Gulbis met 7-5, 3-6 en 6-3.

De jonge Let begon goed aan de wedstrijd en kwam met zijn krachtige slagen zonder veel problemen door zijn servicegames heen. Op 5-5 ging het echter mis voor Gulbis en met twee dubbele fouten leverde hij zijn opslagbeurt in. Nadal serveerde vervolgens moeiteloos de set uit. In de tweede set leek Gulbis eindelijk bevrijd te zijn van zijn zenuwen en had hij steeds minder problemen het spel te dicteren. Nadal had moeite om in zijn spel te komen en liep al snel tegen een 0-3 achterstand aan die hij niet meer te boven kwam.

In de derde set was het Nadal die, gesteund door het thuispubliek, dan toch aan het langste eind trok. Net als in de eerste set kon Gulbis moeilijk omgaan met de druk en dit werd hem al snel fataal. Hij kwam nog dichtbij een rebreak in de laatste servicegame van de Spanjaard, maar op routine won de nummer één van de plaatsingslijst de partij.

In de volgende ronde ontmoet Nadal de Fransman Richard Gasquet, die in een eveneens spannende wedstrijd na drie sets won van Mardy Fish.

Overige uitslagen dinsdag 14 oktober:
Granollers - Mathieu 6-4, 6-4
Kohlschreiber - Moya 6-2, 6-2
Cilic - Verdasco 6-2, 6-3
Murray - Bolelli 6-0, 2-1 opg.
Monfils - Fognini 6-2, 6-4
Simon - Blake 3-6, 6-1, 6-4
Ginepri - Llodra 6-4, 6-4
Hanescu - Tursunov 4-6, 6-2, 6-3
Nieminen - Youzhny 7-5, 3-6, 6-2
Soderling - Serra 6-3, 6-4
Lopez - Montanes 7-6 6-3