Brinkman: "Geen problemen bij Laren"

Sjors (Sj0rSz)
De speelsters van Laren staken vorige week de koppen bij elkaar. Er moesten na de 3-0 nederlaag tegen Amsterdam dringend afspraken gemaakt worden, vonden enkele bepalende speelsters. Coach Jacques Brinkman was niet bij dit gesprek, maar was wel op de hoogte van deze bijeenkomst.

Wieke Dijkstra was een van de initiatiefnemers van de bijeenkomst. Dijkstra: "Wij willen met Laren de play-offs halen. Om dat te bereiken moeten we hard werken. De internationals en potentials maken al extra trainingsuren, de overige speelsters doen dat niet. Die moeten dus zelf iets extra's doen, want anders wordt het verschil te groot. Iedereen moet goed naar zichzelf kijken en in zichzelf investeren. Dat kan door bijvoorbeeld een keertje extra naar de sportschool te gaan. Speelsters die drie keer willen trainen en op zondag lekker een balletje willen slaan kunnen niet in de hoofdklasse spelen. In ieder geval niet bij ons. Die tijd is voorbij."

Brinkman vond het prima dat zijn speelsters zonder hem om de tafel gingen zitten. "Ik vind het goed dat er is gepraat", aldus de trainer. "Als er iets speelt, moet je dat niet voort laten kabbelen. Er zijn verder helemaal geen problemen bij Laren."

Dat laatste beaamt ook Dijkstra. "Dit is gewoon een prima groep. Vrijdagavond hebben we nog een gezellige teamavond gehad. Maar het was even nodig dat iedereen elkaar in een open gesprek de waarheid kon vertellen."