Veel veiligheidsmaatregelen Nancy-Feyenoord

Olga (Nuongirl)
Na overleg hebben Feyenoord en AS Nancy besloten dat er strenge veiligheidsmaatregelen worden getroffen op 23 oktober, als de twee clubs tegen elkaar spelen in de Franse stad.

Nederlandse supporters zullen niet worden toegelaten tot het stadion waar het UEFA Cup-duel wordt gespeeld. Voor iedere voetbalsupporter is de binnenstad van Nancy op die dag verboden gebied. Daarnaast zal er een overmacht aan agenten op toezien dat het voor die dag afgekondigde alcoholverbod in de stad door iedereen wordt nageleefd. Bj diverse grensovergangen zijn zowel de dag voor de wedstrijd als op de wedstrijddag extra paspoortcontroles. En ook bij de stadsgrenzen van Nancy zijn er verscherpte identiteitscontroles.

Behalve de twee clubs waren bij het overleg de Franse en Rotterdamse politie en ook een vertegenwoordiger van de UEFA aanwezig. "Met dit pakket aan maatregelen moet het een ieder nu wel duidelijk zijn dat het echt ongewenst en zinloos is om voor deze wedstrijd af te reizen naar Nancy", aldus de algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde. "We gaan er dan ook van uit dat onze dringende oproep om niet af te reizen door iedereen wordt begrepen en gerespecteerd."