Magneti Marelli technisch partner A1GP

Sally (Tessa)
Magneti Marelli is de officiële technische partner voor het 2008/09 A1GP-seizoen. De A1GP Powered by Ferrari-auto’s gaan gebruikmaken van elektrotechnische systemen van het bedrijf op verschillende sleutelgebieden.

Met het modulair ontworpen controlesysteem voor motor- en versnellingsbak van Magneti Marelli kunnen de A1GP-teams flinke voordelen behalen. Het nieuwe systeem kan meer data verzamelen, onderhoudt een 100% directe telemetriecommunicatie en biedt een betrouwbare integratie met andere controlesystemen in de auto. Het systeem controleert nu al de versnellingsbak, dataverzameling en de verschillende functies op het stuur.

John Wickham, General Manager, Technical & Operations A1GP: "Deze samenwerking is erg belangrijk nu we ook met de nieuwe Powered by Ferrari auto’s rijden. De betrouwbaarheid was erg groot tijdens het testprogramma. We hebben tijdens de 7500 testkilometers door heel Europa geen problemen gehad."

Roberto Dalla, Head of Magneti Marelli Motorsport Department, is zeker content met de samenwerking: "We zijn erg blij onderdeel te zijn van de wereld van de A1GP. Het was een interessante technische uitdaging. Onze technologie moest worden aangepast aan een nieuwe omgeving voor dataverzameling, versnellingsbak- en stuurwielcontrole. Onze oplossingen blijken dus erg flexibel en van een hoog niveau."