Albers rijdt seizoensfinale Le Mans

Freak_15
Christijan Albers zal volgende week meedoen aan de seizoensfinale van de American Le Mans Series, die wordt gereden op het circuit van Laguna Seca in Californië. De voormalig Formule 1-coureur zal met de Audi R10 TDI rijden voor het fabrieksteam van Audi Sport Noord-Amerika. Tijdens het DTM-weekend op het circuit van Zandvoort gaf Albers al een demonstratie met de sportscar.

"Ik ben enorm blij dat ik deze kans van Audi heb gekregen", vertelde Albers. Hij zal samen met de Italiaan Emanuele Pirro een rijderskoppel gaan vormen. "Om met de Audi R10 TDI over Laguna Seca te mogen rijden zie ik als een erg speciale beloning voor wat ik dit seizoen met Futurecom TME in de DTM heb gepresteerd. Ik hoop dat ik samen met Pirro de door Audi gestelde doelen kan verwezenlijken. Na zestien jaar in de autosport actief te zijn wordt dit een totaal nieuwe ervaring voor mij. Nog niet eerder heb ik met een sportscar geracet en nog niet eerder heb ik over Laguna Seca gereden."

Audi Motorsport-baas Wolfgang Ullrich: "We willen een verjonging doorvoeren in ons rijderkader voor de sportcars en Christijan Albers heeft dit jaar in de DTM een zeer goede indruk op ons gemaakt. Hij heeft absoluut de potentie om een zeer succesvolle sportscar-coureur te worden. Laguna Seca krijgt hij de eerste kans om zich te bewijzen."