Vettel: "Graag meer lange runs gedaan"

Sally (Tessa)
Ook al heeft hij niet veel kunnen rijden in de tweede vrije training in Japan, toch zette Sebastian Vettel een nette achtste tijd neer. Maar een hydraulisch probleem zorgde er echter voor dat de Duitser niet zo veel kon rijden als hij graag had gewild.

"Helaas hadden we in de middag een hydraulisch probleem, waardoor ik geen lange runs kon doen", zei Vettel. "De auto lijkt echter prima in balans, wat ik merkte toen ik dankzij het harde werk van het team nog even naar buiten kon voor het einde van de sessie. Ik denk dat we in een prima vorm verkeren voor de kwalificatie, maar ik had graag wat langere runs gedaan ter voorbereiding op de race."

De jonge Scuderia Toro Rosso-rijder is bezig aan een prachtige reeks resultaten, waarbij de winst in Italië op Monza het hoogtepunt was. De goede serie begon al in Duitsland op Hockenheim, toen de Duitser een keurige achtste plaats haalde. De race erna in Hongarije wist hij niet te finishen, maar hij maakte dat in Valencia goed met de zesde stek in de Grand Prix van Europa. In België maakte hij nog een plaatsje goed, met daarna dus de zege op Monza. Opnieuw een vijfde plaats was zijn deel in de vorige race, in de Grand Prix van Singapore.

In de strijd om de wereldtitel staat Vettel op een geweldige achtste plek momenteel, met 27 punten blijft hij net Jarno Trulli voor die 26 punten heeft. Toch is de achterstand op de nummer zeven, Fernando Alonso, groot: die staat op 38 punten. STR heeft 31 punten behaald tot nu toe.