Surfers voor lange tijd op IRL-kalender

Sally (Tessa)
Surfers Paradise is een vaststaan feit geworden op de kalender van de IndyCar Series tot 2013. Dat heeft de sportminister van Queensland, Judy Spence, bekend gemaakt. Eerder gingen er nog geruchten dat het circuit van de kalender zou verdwijnen, maar de minister zegt dat alleen de datum voor 2009 nog vastgelegd moet worden.

"Als het aan ons ligt gaan we gewoon door met de Indy op the 'Gold Coast', dit jaar en verder", zo zei de Australische minister. "Onze toezegging voor de toekomst heeft geleid tot vernieuwing de overeenkomst tot 2013, en we hebben een begripsakkoord ondertekend met de IRL" Spence voegde eraan toe dat de regering er alles aan gelegen was de toekomst van de race veilig te stellen en ze is optimistisch dat de deal rond komt tijdens het evenement eind oktober. Deze race telt overigens niet meer mee voor het kampioenschap. Scott Dixon pakte in Chicagoland al de titel, voor Helio Castroneves en ver voor Tony Kanaan die derde werd.

"We wisten dat de Gold Coast niet zomaar op de lijst van de IRL-kalender van komend jaar zou staan, omdat we nog aan het onderhandelen zijn over de data. Die zullen niet vastgesteld worden totdat we de komende Indy-race gaan zitten met de IRL-organisatie. We zijn wel toegewijd om ervoor te zorgen dat er zowel een formule- als een V8-race gehouden kunnen worden", aldus sportminister Spence.