[NHL] Sharks verslaan rivaal Ducks

Denny (nyny83)
De San Jose Sharks hebben hun eerste NHL-wedstrijd direct in winst omgezet. De regerend divisiekampioen won van rivaal Anaheim Ducks met 4-1. De nieuwe spelers Dan Boyle en Rob Blake maakten evenals de nieuwe coach McLellan een sterk debuut.

Blake beëindigde de wedstrijd met twee assists, Boyle voegde daar nog een assist aan toe. Jonathan Cheechoo, die in 2006 topscorer van de NHL was maar vorig seizoen mede door blessures ver terug viel, scoorde twee goals. De overige goals werden gemaakt door verdediger Christian Ehrhoff en winger Devin Setoguchi. Goalie Evgeni Nabokov mocht tot de laatste minuten hopen op een shutout, een wedstrijd zonder tegengoals.

"Ik weet niet of de perfecte wedstrijd bestaat, maar het voelde zeker goed toen de wedstrijd was afgelopen", liet coach McLellan weten. "Tijdens de trainingskampen hebben we door blessures nooit de kans gehad om met het volledige team te spelen, maar een aantal aandachtspunten die we hebben benadrukt tijdens dat kamp kwamen tijdens deze wedstrijd goed naar voren, en dat is altijd prettig om te zien."

Anaheim Ducks-captain Scott Niedermayer vond dat zijn team minimaal gelijkwaardig was aan San Jose, maar dat ze pas in de powerplay van San Jose in de problemen kwamen. "Beide teams speelden erg goed tot dat moment. Je wint niet veel wedstrijden als je de puck steeds weggeeft. We zouden na zo'n zwak moment onszelf moeten herpakken en ons houden aan het wedstrijdplan, maar daar raakten we steeds verder van af".

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
San Jose SharksAnaheim Ducks4-1
Detroit Red WingsToronto Maple Leafs2-3
Vancouver CanucksCalgary Flames6-0
Colorado AvalancheBoston Bruins4-5