Ecclestone voor standaardmotor

Peterselieman
FIA-president Max Mosley lanceerde eerder dit jaar het plan om één standaardmotor in de Formule 1 te introduceren om de kosten te drukken. Formule 1-baas Bernie Ecclestone is enthousiast en heeft inmiddels dit plan omarmd.

In de Formule 1 is de ontwikkeling van de motoren sinds vorig jaar bevroren, maar met toestemming van de FIA mogen toch enkele onderdelen aangepast worden. Hiermee en met de ontwikkeling van de versnellingsbak is dertig miljoen euro per jaar gemoeid. Volgens Mosley moet dit gereduceerd kunnen worden tot 1,5 miljoen euro.

De Britse krant The Times meldt dat de teams de motoren wel zelf mogen blijven bouwen, maar dat deze aan door de FIA bepaalde specificaties moeten voldoen. Hierdoor zouden de motoren gelijkwaardig moeten zijn. De teams die geen motorfabrikant achter zich hebben staan, zouden de motoren van een onafhankelijke fabrikant moeten betrekken.

"Ik ben zelf erg enthousiast over het idee van de standaardmotor," aldus Ecclestone in The Times. "Met deze nieuwe motor zullen er nog maar twee motorwissels per jaar vinden. De kosten zullen dan ook enorm omlaag gaan."