Bridgestone verder met één type regenband

Peterselieman
Bridgestone gaat verder met het ontwikkelen van één type regenband. De eerste test met de nieuwe band in Jerez verliep niet positief, maar de bandenfabrikant denkt dat de problemen opgelost kunnen worden. De teams zijn echter minder positief en willen de twee specificaties behouden.

Hirohide Hamashima, directeur ontwikkelingsafdeling sportbanden van Bridgestone, denkt dat met het veranderen van de samenstelling van het rubber de band een stuk beter kan worden. "De eerste indrukken na de test waren dat er niet zoveel grip was. We analyseren de data nu en ik denk dat de stijfheid van de banden kan blijven, maar dat we ander materiaal moeten gebruiken."

Omdat volgend jaar de gegroefde banden verdwijnen weet Bridgestone nog niet hoe ze de zachtste van de droogweer banden moeten markeren. Nu is het nog zo dat één van de groeven wit is, maar bij slicks kan dit niet meer. In Jerez werd er daarom getest met een paarse streep op de zijkant van de band, maar dit was geen succes. "Ik denk dat wit een betere kleur zou zijn dan paars. Misschien dat we ook wel de buiten- en binnenkant wit maken."