Ronaldinho wil weer de beste worden

Niels (DerMeister)
Ronaldinho wil weer de beste speler van de wereld zijn. De Braziliaan wil weer het niveau halen die hij enkele jaren geleden had in zijn tijd bij FC Barcelona.

Afgelopen zomer stapte Ronaldinho over van Barcelona naar AC Milan. Hij kwam tot dit besluit, omdat hij bij de Italiaanse topclub zijn oude topvorm hoopt terug te krijgen. "Ik wil zo snel mogelijk weer de beste speler van de wereld worden", aldus de vedette van AC Milan.

Ronaldinho scoorde twee weken geleden nog wel de winnende treffer tijdens de derby tegen Inter (1-0), maar desondanks is de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar nog lang niet tevreden met zijn huidige vorm: "Mijn prestaties zijn nog onregelmatig. De ene week is het goed, de andere week kom ik bijna niet vooruit. Ik werk er nu hard aan om helemaal fit te worden en weer constant op topniveau te presteren."

Dit seizoen heeft Ronaldinho twee podia waar hij zich kan bewijzen, de Serie A en de UEFA Cup. De Braziliaan hoopt met AC Milan mee te kunnen doen om het landskampioenschap: "Inter is de favoriet en ik bewonder Inter-coach Mourinho, maar ik ben ervan overtuigd dat we beter zijn", aldus de Braziliaan. In de poulefase van de UEFA Cup treft Ronaldinho onder andere SC Heerenveen.