McLaren test Di Resta

Sally (Tessa)
Paul di Resta krijgt bij McLaren Mercedes een kans om te testen. De DTM-rijder zal op vier testdagen in actie komen voor het Britse team, deze week en later deze maand rijdt hij op Silverstone.

McLaren gaat Di Resta gebruiken omdat een paragraaf in het sportief reglement vermeldt dat teams coureurs uit het eigen opleidingsprogramma mogen gebruiken om mee te testen, zonder dat het invloed heeft op het aantal toegestane testkilometers. De Schot rijdt dan ook vandaag en morgen in Silverstone en zal ook op 20 en 21 oktober op het Engelse circuit in actie komen.

Di Resta rijdt in de DTM al voor Mercedes en heeft een achterstand van twee punten op klassementsleider Timo Scheider met nog één race te gaan. De test voor het Formule 1-team is mogelijk niet echt een garantie op daadwerkelijke promotie naar de Koningsklasse. Zijn DTM-collega Jamie Green, die in de Formule 3 Euroseries in 2004 kampioen werd, wacht al jaren tevergeefs op doorstroming naar de Formule 1. In 2005 testte Green al eens voor McLaren.

Een andere Mercedes-protégé, Gary Paffett, werd in 2005 na het behalen van de DTM-titel doodleuk weggezet naar een 'jahreswagen'. Paffet test momenteel sporadisch voor McLaren.