Rosberg duimt voor regen

Sally (Tessa)
Williams-coureur Nico Rosberg hoopt op regen tijdens de Grand Prix van Japan komend weekend. Alleen op die manier denkt de jonge Duitser punten te kunnen pakken op de Fuji Speedway.

"Na mijn tweede plaats in Singapore willen we ons momentum in Japan vasthouden en onze goede prestaties doorzetten," zo denkt Rosberg. "De Fuji Speedway is misschien niet het beste circuit voor onze auto, maar het weer zou weer een grote rol kunnen spelen."

Rosberg blikt ook even terug: "Vorig jaar regende het keihard het hele weekend en er is een grote kans dat dat ook dit jaar weer gebeurd. Als dat zo is hebben we een goede kans op een goed resultaat, omdat onze auto het goed doet in de regen. Dit is verder Toyota's thuiscircuit en ik kijk er naar uit om voor hun thuispubliek te racen."

De coureur staat momenteel op een twaalfde plaats in het rijderskampioenschap met 17 punten. Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima heeft er beduidend minder: de 9 punten voor de Japanner zijn goed voor een voorlopige vijftiende plek.