[MLB] 'Postseason 2008' is onderweg

Matthias (Veritaz)
Een kleine zes maanden en 162 wedstrijden zitten erop en het is weer tijd voor de play-offs. Acht teams wisten zich te plaatsen en vechten voor een plaats in de World Series. In de American League waren het de Tampa Bay Rays, Anaheim Angels, Chicago White Sox en de Boston Red Sox, de winnaars van vorig jaar. In de National League strijden de Philadelphia Phillies, Chicago Cubs, Milwaukee Brewers en de Los Angeles Dodgers om de prijzen.

Ondertussen zijn er al een aantal wedstrijden gespeeld in de Divisional Series. In de National League zijn zelfs de winnaars van de tweekampen al bekend. In een best-of-fivewedstrijden tussen de Cubs en de Dodgers gingen de Dodgers er toch enigszins gemakkelijk met de buit vandoor. Nadat er twee keer werd gewonnen op Wringley Park in Chicago, de thuisbasis van de Cubs, klaarden de mannen van Joe Torre het klusje in eigen huis. De tegenstander van de Dodgers moest komen uit de strijd tussen de Brewers en de Phillies. Nadat de Phillies de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, maakte de Brewers het weer spannend door de derde wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar in de vierde wedstrijd stelde de Phillies orde op zaken waardoor ook zij zich voegden bij de vierde beste teams in de MLB.

In de American League is het in ieder geval ietsje spannender. Zowel de Red Sox, die tegen de Angels uitkomen, als de Rays, die het opnemen tegen de White Sox, wonnen hun eerste twee wedstrijden. De verliezers kwamen echter beiden sterk terug en pakten allebei de derde wedstrijd. In de AL wordt vanavond wedstrijd vier afgewerkt bij zowel de Rays en White Sox, als bij de Red Sox en de Angels.

Hieronder vind je de uitslagen van Divisional Series.

American League

Divisional Series (best-of-five)
Boston Red Sox - Anaheim Angels2-1
Tampa Bay Rays - Chicago White Sox2-1

National League

Divisional Series (best-of-five)
Philadelphia Phillies* - Milwaukee Brewers3-1
Los Angeles Dodgers* - Chicago Cubs3-0

* = gaat naar Championship Series