Briatore doet een stap terug

vw_caddy
Renault-teambaas Flavio Briatore gaat vanaf het aankomend seizoen een stap terug doen, zo maakte hij eerder deze week bekend. De 58-jarige Italiaan functioneert al jarenlang als teambaas in het F1-circuit, maar vindt het nu tijd om het stokje over te dragen aan iemand anders.

Vlak na de race in Singapore vloog Briatore naar Parijs om de toekomst van het team te bespreken met Renault. "Ik zal volgend jaar een andere functie gaan krijgen in het team," zo vertelt Briatore in een Italiaanse krant. "Voor mijn functie heb ik al iemand anders op het oog. De bedoeling is dat ik mij volgend jaar niet meer ga bemoeien met de dagelijkse gang van zaken maar dat ik mij alleen ga bezig houden met de belangrijkste zaken in het team."

Het eerste actiepunt op het to-do lijstje van Briatore is het overtuigen van Fernando Alonso om bij het team te blijven. "De komst van Alonso heeft ons team zeer gemotiveerd na de problemen het vorig seizoen. Fernando heeft zichzelf nog niet aangeboden aan andere teams, ik denk dat hij blij is om te blijven. Wij kunnen hem een prima auto bieden. Volgend jaar zijn de kaarten weer geschud met de komst van de nieuwe regels, alles verandert dan weer."