Massa: "Safety car-regels moeten op de schop"

Sjors (Sj0rSz)
Felipe Massa is van mening dat de regels omtrent de safety car herzien moeten worden. De coureur van Scuderia Ferrari zag vorig weekend, tijdens de Grand Prix van Singapore, dat Fernando Alonso de race won.

Tijdens die bewuste Grand Prix werd de race na een crash van Nelsinho Piquet jr. geneutraliseerd. De Spanjaard, die kort voor dit incident nog in het middenveld aanwezig was, reed ineens achter de safety car. De coureur van Renault gaf dit buitenkansje niet meer weg en won de race.

"Ik denk dat er nog eens goed gekeken moet worden naar de safety car-regels, want volgens mij is het idee van de Formule 1 dat de beste combinatie van coureur en auto wint," liet Massa weten. "Ik weet dat we in Singapore fouten maakten, maar door de huidige regels kan iemand die ergens in het middenveld ligt, opeens de leiding krijgen. Niet door een slimme strategie, maar gewoon door puur geluk."

Massa verloor in diezelfde race kostbare punten, nadat hij een fout maakte tijdens een pitstop. Het licht bij Scuderia Ferrari stond al op groen, maar de brandstofslang zat nog in de auto. De Braziliaan reed toch weg en kwam er kort daarna achter dat er iets niet klopte. Uiteindelijk werd de slang met veel moeite verwijderd, waarna de coureur zijn weg kon vervolgen.