A1GP coureurs fietsen door Amsterdam

Peterselieman
Als voorbereiding voor de openingsrace van de A1GP van het seizoen 2008-2009 in Zandvoort hebben enkele coureurs een fietstocht gemaakt door het centrum van Amsterdam. Onder leiding van Robert Doornbos en Jeroen Bleekemolen werden de coureurs langs de bezienswaardigheden geleid.

De Australiër John Martin, de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber reden op gele fietsen mee met het Nederlandse duo langs plaatsen zoals het museumplein en de dam. De laatste stop voor het gezelschap was een haringkraam aan de Utrechsestraat bij de Herengracht. Hier deed Robert Doornbos het aloude haringhappen voor, waarna de rest van het gezelschap volgde.

Na de fietstocht streken de coureurs neer in Heineken the City voor een presentatie aan de pers en aan de fans. Heineken is dit jaar wederom als officiële Hospitality Partner verbonden aan de race in Zandvoort en Team Nederland.

Bleekemolen vond de fietstocht geslaagd. "Normaalgesproken kom ik hier alleen met de auto en haast me de stad in om ergens te komen. Vandaag hebben ons gemak genomen om enkele mooie plaatsen te bekijken. Het was erg leuk om te doen."

Ook Zaugg heeft genoten van het tochtje door Amsterdam. "We zijn per fiets door Amsterdam gegaan en hebben best wel veel leuke dingen gezien. Ik ben voor het eerst hier en ik ben onder de indruk. Je kunt nog steeds ruiken dat ik één haring heb gehad, maar nee het is niet slecht. Het smaakt eerst visachtig, maar daarna is het lekker. Je kunt echt zien dat Jeroen en vooral Robert het wel vaker eten. Hij genoot er echt van en het is erg gezond, dus waarom niet."

Ook de Australiër Martin vond de fietstocht en het eten van de vis leuk. "Het was de eerste keer dat ik rauwe vis at. Het is helemaal niet slecht, als je er over kunt dat ze nog steeds een staart hebben en alles er nog aanzit. Het fietsen was leuk. Door Amsterdam cruisen was echt fantastisch."

FOK!sport sprak na de fietstocht door Amsterdam exclusief met enkele coureurs, waaronder Jeroen Bleekemolen die dit weekend voor Nederland in actie komt op het circuit van Zandvoort. Later vandaag hierover meer.


De coureurs fietsen door de stad


Robert Doornbos doet het happen naar haring voor


De coureurs


Poseren Doornbos en Jeroen Bleekemolen


Signeren voor enkele fans