'Tshibamba vervangt Bouaouzan'

Sven (Svensational)
Volgens de Gelderlander is Joël Tshibamba de grote verrassing in de opstelling van NEC, dat donderdag in Roemenië een 1-0 voorsprong moet verdedigen in de UEFA Cup-return tegen Dinamo Boekarest.

Tshibamba scoorde afgelopen weekend nog de 1-0 in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De jonge aanvaller trok bij het vieren van dit doelpunt zijn shirt uit en kreeg prompt zijn tweede gele kaart. Ondanks dit incident heeft trainer Mario Been een plaats voor Tshibamba ingeruimd in zijn basisopstelling. De 20-jarige Tshibamba vervangt Rachid Bouaouzan, die in Nederland is achtergebleven.

Ook Collins John en Dominique Scholten zullen thuisblijven. Voor het thuislaten van Bouaouzan heeft de trainer een duidelijke reden: "Gebrek aan inzet," is hij kortaf in De Gelderlander over de aanvaller, die dinsdag zelfs van de training werd gestuurd. Het niet meenemen van John heeft met de nog gebrekkige fitheid van de huurling van Fulham te maken. "Daarom vond ik dat ik het tegenover de jongens die wél fit zijn niet kon verantwoorden," aldus Been.