Van Persie slaat terug naar Sneijder

donroyco
Robin van Persie kan weinig begrip opbrengen voor de wijze, waarop collega-international Wesley Sneijder het incident rondom de vrije trap in de EK-kwartfinale tegen Rusland in de media heeft gebracht. De middenvelder van Real Madrid zei onlangs dat Van Persie destijds de gemaakte afspraken heeft geschonden.

In het Algemeen Dagblad bestrijdt de aanvaller van Arsenal echter dat er sprake was van dergelijke afspraken. "Ik was bij Van Basten altijd de man die een vrije trap kon nemen. Er was voor mij op dat moment net zo veel recht als voor Wesley. Dat kun je bij de bondscoach ook gewoon checken."

"Wesley moet niet de indruk wekken dat hij de enige vrijetrappennemer was op dat moment. Het moet bovendien geen welles-nietesverhaal worden."

Van Persie is dus duidelijk teleurgesteld in Sneijder. "Ik ben echt verbaasd over het feit dat hij hier nu, terwijl de kwalificatie voor het WK al is begonnen, publiekelijk een discussie over aanzwengelt. Ik had meer klasse en persoonlijkheid van hem verwacht. Echte persoonlijkheden hebben geen blad of krant nodig om hun punt duidelijk te maken."

De middenvelder van Real Madrid is bereid om het probleem met Van Persie uit te praten, maar de voormalig Feyenoorder lijkt hier nu weinig trek in te hebben. "Als je een collega-international uitnodigt, doe je dat door de telefoon te pakken en bespreek je de dingen samen. Als Wesley mij had gebeld, was hij van harte welkom geweest. We hadden een prima gesprek kunnen hebben."

"Maar ik sta nu versteld van de handelwijze van Wesley. Moet heel Nederland nu opeens meegenieten van een 'meeting' tussen Sneijder en Van Persie? Wat is in vredesnaam het nut van zo'n gesprek als je dat van tevoren openbaar maakt aan de media en het publiek?"