[A1GP] Nieuw puntensysteem 2008/2009

Gerbert (Tackleberry)
De A1GP World Cup of Motorsport heeft vandaag een wijziging in de sporting regulations bevestigd. De wijziging is doorgevoerd om alle teams evenveel kans te geven, aangezien niet alle teams in Zandvoort aan de start zullen staan.

Afgelopen vrijdag is al bekend gemaakt dat alle teams tijdens de races in Zandvoort punten in het kampioenschap zullen scoren. Hiermee hebben ze echter geen direct voordeel, aangezien alleen de beste negen resultaten in het seizoen mee zullen tellen in het kampioenschap van 2008/2009. De eindstand wordt bepaald door het wegstrepen van het slechtste resultaat, waarbij het om punten van de sprint- én featurerace van hetzelfde evenement gaat.

De eerstvolgende tweedaagse test op het circuit van Snetterton is een dag uitgesteld, deze zal nu plaats vinden op twee en drie oktober. Hiermee denkt de organisatie de teams zoveel mogelijk tijd te geven om zich voor te bereiden op het raceweekend, wat meteen een dag later begint.

Het programma in Zandvoort is ook aangepast. De eerste vrije training, die eigenlijk van 9.00 tot 10.00 zou duren, wordt met 50 minuten verlengd. De overige sessies zullen geen wijzigingen ondergaan.

Pete da Silva, CEO van de A1GP, had het volgende hierover te melden: "De teams hebben extreen hard gewerkt in de voorbereiding voor de races. Door het testen in Snetterton zo ver mogelijk achteruit te schuiven, hopen we ervoor te zorgen om zoveel mogelijk auto's beschikbaar te hebben om komend weekend te racen."

"Ondanks dit zullen sommige teams helaas niet mee kunnen strijden. Om zeker te zijn dat het kampioenschap voor iedereen gelijk is hebben we besloten om aanpassingen door te voeren in het puntensysteem. Hierdoor zullen deze teams geen groot nadeel hebben."

De kaartverkoop voor de A1GP loopt goed, de Gold kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Voor de silver kaarten wordt een extra tribune gebouwd om de toenemende schare racefans een plaats te kunnen bieden.