Punten ronde 15

Sally (Tessa)
Er was even een herberekening van de strafpunten nodig waar jullie niets van hebben gemerkt (hopelijk), maar nu klopt het dan toch. De punten voor de Grand Prix van Singapore zijn verdeeld en de budgetten uitgedeeld.

Er waren dit weekend maar liefst zeven onderdelen die een straf hebben gekregen van de FIA en wat bij ons strafpunten oplevert. Het gaat om Felipe Massa met een drive-throughpenalty, Nico Rosberg en Robert Kubica met een stop-and-gopenalty, Nick Heidfeld moest drie plaatsen terug op de grid vanwege het hinderen van Rubens Barrichello in de kwalificatie; al deze onderdelen krijgen 10 minpunten. De Honda-motor van Barrichello ontvangt -15 minpunten voor de problemen, de Renault RS27-motor van Red Bulls Mark Webber ook 15 minpunten vanwege een versnellingsbakprobleem en het Toyota-chassis eveneens -15 strafpunten met een hydraulisch probleem van Jarno Trulli.

Dat brengt me bij de ranglijst voor deze ronde. Opnieuw heeft AC4WHEELS.NL de meeste punten behaald, maar hij telt vanwege een ongeldig team niet mee en hij gaat daar ook mee akkoord. Dan is het Spades die de eerste plek pakt dit keer met 401 punten. Maar liefst tien deelnemers hebben de tweede plaats: Blex, Giem, GrapeFruit, jms, Linoge, ma3stroh, ocbar, OpelSpeed, Peterselieman en Superfly halen 400 punten. De gedeelde twaalfde plaats is voor Aresdreams, eppovanstraten en Wegmisbruiker, zij halen 374 punten deze ronde. De vijftiende plek wordt ook gedeeld met 7 users: Barvado, EdK, edos, Ellisje, Flitspaal, joostvankakerken en ThieZz hebben 373 punten. Agusta953 en Brandy265 hebben beiden beslag gelegd op de 23e plaats, met 364 punten.

Het Algemeen Klassement is een beetje op z'n kop gezet, want na een behoorlijke periode van burnrubber aan kop, is het nu ocbar met 3602 punten die de leiding overneemt en burnrubber is naar buiten de top vijf verwezen. Dan hebben we Giem die drie plekken gestegen is op de tweede plaats, hij haalde 3600 punten. Op de derde plaats staat de vorige nummer twee baloo-f1, met 3558 punten en de vierde plek is voor Tourjour2, die gelijk blijft met de vorige keer maar nu met 3523 punten. Op plaats vijf staat avdbosch: 3512 punten zijn zijn deel.

Bij de subleagues is er ook een rondeuitslag. Daar steekt met kop en schouders boven de rest uit: dokkumers door de bocht, zij haalden 336 punten. De nummer twee heeft 309 punten, dat is A-Team; nummer drie heeft 299 punten en heet Nieuwerkerkers. Dan is het de groep van Fercedes die 292 punten behaalden en de top vijf wordt afgesloten door Optimized met 291 punten.

Het klassement bij de subleagues wordt nog altijd aangevoerd door Leiden Posse's Racing, die hebben 2412 punten. Op bijna 100 punten achterstand vinden we Fercedes met 2320 punten. Op iets kleinere afstand staat Optimized op 2307 punten, en op plek vier is het nu, met toch ook een achterstandje, Zoem! met 2269 punten, plaats vijf is voor De Echte Kenners op 2231 punten.

We wensen je veel plezier met de F1-manager bij de volgende race op 11 en 12 oktober, de Grand Prix van Japan op de Fuji Speedway.

De volgende race is de Grand Prix van Japan. Let op! Wisselen voor die race kan tot zaterdag 11 oktober, 00.01 uur.