'Oranje-Zwart gaat meedoen om de titel'

Sjors (Sj0rSz)
Met een klinkende 5-0 zege op het toch gerespecteerde SCHC meldt Oranje-Zwart zich aan het front in de Rabo Hoofdklasse. De ploeg van Roger van Gent toonde zich dodelijk in de vele klutssituaties voor het doel van de Stichtse.

"Het klinkt bizar, maar we hebben gewoon echt ons best gedaan," zegt SCHC-coach Rob Haantjes. "Oranje-Zwart is gewoon top, die gaan zeker meedoen om de titel dit jaar. Daar mag je me aan het einde van het seizoen best op afrekenen." SCHC hoopte te zijn waar Oranje-Zwart op dit moment al is. "Ze liggen een stapje voor op ons. Als je ziet waar de doelpunten uit vallen. Bijna allemaal rebounds. In dat aspect van het hockey zijn zij gewoon erg goed en valt er voor ons nog veel te leren."

Haantjes hoopt zijn ploeg de komende weken verder te smeden naar zijn hand. Daarbij kiest hij voor een gewaagde omzetting. "Ik weet dat ik hiermee tegen wat heilige huisjes aan schop, maar we moeten ons echt gaan toeleggen op de verdediging. De reputatie van de Stichtse is al jaren aanvallend hockey, maar na negen tegendoelpunten in twee wedstrijden moet je je conclusies trekken."

Met een nieuw jong team hoopt Haantjes een nieuwe start te maken. "We nemen de harde les van vandaag als startpunt en ik zie aan mijn ploeg dat ze echt wel willen werken. We hebben een jong team, de verdediging is gemiddeld slechts 20 jaar. Om mijn nieuwe filosofie op dit team over te brengen is tijd nodig en ik weet als we deze slechte resultaten blijven neerzetten, dat ik die tijd mogelijk niet krijg. Zo hard is het in topsport."