Alonso gefrustreerd na uitval in kwalificatie

vw_caddy
Het weekend zag er goed uit voor Renault en Fernando Alonso. De Spanjaard behaalde in Singapore de eerste tijd tijdens de vrije training op vrijdag en dat zelfde kunstje herhaalde hij tijdens de training op zaterdag. Een goede kwalificatie lag in het vooruitzicht, ware het niet dat de Renault-auto van Alonso het tijdens Q2 op gaf.

De auto bleek achteraf problemen te hebben met de brandstoftoevoer. Bij het uitstappen liet de tweevoudig wereldkampioen al zien boos te zijn, en ook na de kwalificatie was hij nog steeds pissig. Renault was er van overtuigd dat het team grote dingen kon tijdens de nachtrace in Singapore. "Geen twijfel daarover. Wij zijn nog nooit zo sterk geweest dit jaar als hier in Singapore," aldus Alonso. "Tijdens bijna alle vrije trainingen waren wij eerste en ook mijn ronde in Q1 was niet echt een probleem."

"In andere races hebben wij te veel verloren, maar hier hadden wij een grote kans. De pole is voor ons niet te behalen, maar een derde plaats had er wellicht ingezeten." Alonso en Piquet jr. starten respectievelijk vanaf de 15e en 16e positie en dat is volgens Alonso al bij voorbaat kansloos te noemen. "Van te voren zeiden wij dat een achtste of negende positie een probleem zou zijn op deze baan, maar vijftiende is natuurlijk helemaal einde verhaal. Ik ga mijn ronden rijden en dan zie ik wel."