Voorbeschouwing: ADO Den Haag - FC Utrecht

Olga (Nuongirl)
Dit weekend wordt in de Eredivisie de vierde speelronde afgewerkt. Per duel volgt, in samenwerking met Goal.com, een vooruitblik. Hieronder kijken we vooruit naar het treffen tussen ADO Den Haag en FC Utrecht.

Morgen staat voor de 22e keer de ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Utrecht binnen de Haagse stadsgrenzen op het programma. Met dit treffen hoopt ADO Den Haag een jubileum te kunnen vieren.

Indien de ploeg van trainer André Wetzel de drie punten in Den Haag weet te houden, zou dat de 200e keer in de Eredivisie zijn voor ADO. De 2-0 nederlaag van vorige week tegen De Graafschap werd donderdagavond weggepoetst door in de KNVB-beker Jong FC Twente te verslaan (1-4).

Bij FC Utrecht is na de benauwde 1-0 zege op Willem II de druk er een beetje af. Écht goed voetbalden de Domstedelingen echter nog niet. De twee goals die de ploeg van Willem van Hanegem heeft gemaakt, zijn daar het levende bewijs van. Ter vergelijking: ADO kon de eerste drie duels al acht keer juichen.

We hebben bij deze editie van ADO-Utrecht te maken met drie spelers die in hun loopbaan de shirts van beide clubs droegen. Ali Boussaboun begon zijn carrière in Den Haag en is zondag spits van FC Utrecht. Pascal Bosschaart bewandelde de omgekeerde weg. Hij speelde van zijn 17e tot en met zijn 24e in de Galgenwaard en is via De Kuip bij ADO terecht gekomen.

Of beide spelers morgen in de basis starten, is nog maar de vraag. Bosschaart, net terug van een blessure, speelde in competitieverband dit seizoen nog geen minuut en Boussaboun moest tegen Willem II plaatsmaken voor aankoop Morten Skoubo. Cedric van der Gun, tussen 2003 en 2005 speler van ADO, is herstellende van een hielblessure en moet de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever laten schieten.

ADO heeft in de eerste weken van het seizoen meer overtuigd dan FC Utrecht. Met het fanatieke publiek erachter zou zondag zomaar de derde zege van het seizoen kunnen worden binnengehaald. FC Utrecht heeft zowel in Groningen als uit bij Ajax niet gescoord. In Den Haag tegen het strijdlustige ADO zal dat opníeuw lastig worden. Kortom: alle ingrediënten voor een zinderende wedstrijd tussen twee strijdlustige teams.

De laatste ontmoeting in Den Haag tussen ADO en Utrecht (januari 2007) eindigde in een 1-1 remise.



Afwezigen:
ADO Den Haag: Hoogendorp (rug), Verhoek (hamstring), Y. Cornelisse (knie)
FC Utrecht: Schut (blessure), Van der Gun (hiel), Keller (hamstring, twijfelachtig)