Voorbeschouwing: Ajax - Vitesse

Sjors (Sj0rSz)
Dit weekend wordt in de Eredivisie de vierde speelronde afgewerkt. Per duel volgt, in samenwerking met Goal.com, een vooruitblik. Hieronder kijken we vooruit naar het treffen tussen Ajax en Vitesse.

Dat de ploeg van Marco van Basten na drie duels op vier punten staat, is verrassend te noemen. Dramatisch is het echter niet. Concurrent PSV staat 'maar' twee punten voor, terwijl Feyenoord (gelijk) en AZ (een punt achter) nog in de buurt staan.

Wat tot nog toe is opgevallen is dat Ajax er in de eigen Arena lustig op los combineert, maar te weinig scoort. Zowel Roda JC(1-0) als FC Utrecht (voor de beker: 2-0) kwam bijzonder goed weg met een kleine nederlaag. Dat is niet in de laatste plaats te wijten aan het feit dat Klaas Jan Huntelaar het vizier voor eigen publiek maar niet op scherp krijgt.

Revelatie van de week is de Kameroener Eyong Enoh, die tegen Utrecht indruk maakte. Het lijkt een klare zaak dat Evander Sno de komende wedstrijden bankzitter zal zijn. Het is de vraag hoe de defensieve middenvelder zich houdt in een langere serie wedstrijden. Het vertrouwen van Van Basten, die hem al prees in de media, heeft hij in ieder geval.

Waar het in Amsterdam vooral over voetbal gaat, ging het bij Vitesse de afgelopen week vooral over een artikel dat in De Telegraaf stond. In het stuk werden enkele incidenten uit de kleedkamer van de Arnhemmers op straat gegooid. Zo zouden onderbroeken, trainingsbroeken en een jack gestolen zijn.

Voetballend wil het ook nog niet vlotten met de ploeg van Hans Westerhof, waardoor je kunt stellen dat Vitesse aan een dramatische start van het seizoen bezig is. In dat opzicht kan een wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax er ook nog wel bij.

En dat voor een ploeg die op het oog behoorlijk sterk heeft ingekocht, met spelers als Rogier Molhoek, Julian Jenner en Nick Hofs. Vroeg of laat moet de kwaliteit boven komen drijven.

Tegen Ajax is het zaak geen harde dreun te krijgen. Want dat kan Vitesse in deze tijden van de 'sliprel' echt niet gebruiken!



Afwezigen:

Ajax: Gabri (enkel), Aissati (knie), Sulejmani (hamstring), Donald (knie), Oleguer (hamstring)

Vitesse: Van der Struijk (enkel), Verhaegh (schouder), Kolk (voet)