Geen speciale behandeling voor Oleguer

Olga (Nuongirl)
Ajax-verdediger Oleguer hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd. De Nederlandse advocaat Jan Kabalt denkt niet dat de Spanjaard een speciale behandeling krijgt, wanneer hij daadwerkelijk veroordeeld wordt.

"Als het daadwerkelijk tot een veroordeling tot twee jaar komt, kan hij in theorie zelfs op het trainingsveld worden aangehouden. Het is bij een veroordeling conform de eis aannemelijk dat er een Europees arrestatiebevel wordt uitgevaardigd," aldus Kabalt in De Telegraaf.

"Spanje schrijft in dat geval een brief naar een Nederlandse officier van justitie, die Oleguer zal laten oppakken. De speler kan vervolgens voor een verkorte procedure kiezen. Als hij zijn handtekening zet, wordt hij binnen een week op vliegtuig naar Spanje gezet," zo vervolgt de advocaat.

Wanneer Oleguer schuldig bevonden wordt, kan hij zijn straf aanvechten. De verdediger kan dan blijven voetballen tot en met het hoger beroep. Als de oud-speler van Barcelona een straf van minder de 24 maanden krijgt, hebben hij en Ajax een probleem minder. In Spanje geldt de regel dat bij straffen van minder dan 24 maanden namelijk sprake is van een voorwaardelijke veroordeling.