[Upd] Inval in hotel F. Schleck

Sjors (Sj0rSz)
Fränk Schleck is opnieuw in verband gebracht met Eufemiano Fuentes. De renner van Team CSC zou in maart 2006 ongeveer 7000 euro naar de bankrekening van de omstreden Spaanse dopingdokter hebben overgemaakt. Het is niet duidelijk waarvoor dit geld was.

Schleck liet in een eerste reactie nadrukkelijk weten dat hij geen verboden middelen gebruikt zou hebben. "Ik heb geen doping gebruikt. Ik heb meteen mijn ploegleider (Bjarne Riis, red.) gebeld, om hem te verzekeren dat hij zich geen zorgen moet maken."

Riis bevestigde de woorden van Schleck. "Fränk heeft mij gezegd dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Ik ga er dan ook van uit dat hij de waarheid spreekt. Fränk wil nu de tijd nemen om deze zaak te verklaren."

De zaak komt nu bij het Openbaar Ministerie (OM) in Luxemburg te liggen. Robert Biever, verbonden aan dit OM, bevestigde dat het geldbedrag inderdaad was overgemaakt, maar dat hij verder niet op de zaak kon ingaan.

Eerder dit jaar kwam Schleck ook al negatief in het nieuws, nadat de auto van zijn vader door de Franse politie werd onderzocht. Destijds werden er geen verdachte materialen aangetroffen.

Update @12:16 uur

De Italiaanse politie heeft vannacht het hotel binnengevallen waar de Luxemburgse wielerploeg verblijft. Het is onduidelijk of de inval te maken heeft met de berichten over Fränk Schleck. Ook is niet bekend of er iets is gevonden.