De Roever: "Stoppen met goud is mooi"

Sally (Tessa)
Lisanne de Roever is na Minke Booij en Eefke Mulder de derde international die het na Peking voor gezien houdt bij het Nederlands elftal.

"]Ik heb alles al gewonnen", zegt De Roever tegen hockey.nl. "Ik hoef niet door te gaan om over twee jaar wereldkampioen te worden, want dat ben ik al. De uitdaging is een beetje weg. En ik vind het wel mooi om te stoppen bij Oranje met een gouden olympische medaille."

Bondscoach Herman Kruis heeft de goalie wel gezegd dat als ze in de winterstop terug wil komen op haar beslissing, de deur nog voor haar open staat. De Roever: "Maar ik kan me nu nog helemaal niet voorstellen dat ik dat zou doen. Ik voel me prima bij mijn beslissing. Natuurlijk ga ik het Nederlands elftal missen, want ik heb er een paar goede vrienden aan overgehouden. Maar ik moest er de laatste jaren steeds meer voor laten. Het is wel lekker dat ik mezelf nu op andere dingen kan focussen. Zoals op mijn nieuwe baan bijvoorbeeld. Ik werk sinds kort op een andere basisschool. Dat is heel erg leuk. Ik heb niet eens kans om in het zwarte gat te vallen."

Het hockeyen bij Kampong staat in ieder geval tot en met de winterstop ook niet in de agenda van De Roever. "Ik vind het wel lekker om even helemaal 'hockeyvrij' te zijn. In de winter bekijk ik of ik de draad bij Kampong weer oppik. De kans ik groot dat ik dat doe, maar misschien stop ik wel helemaal. Dat zie ik tegen die tijd wel weer."