Luciano: "Ik wil dat de mensen mij nooit vergeten

Olga (Nuongirl)
Sinds dit seizoen is Luciano da Silva de eerste doelman bij FC Groningen. Tegen Heracles Almelo maakte de Braziliaan indruk met een aantal goede saves.

In een interview met het Algemeen Dagblad legt de 28-jarige Luciano uit waar zijn spectaculaire stijl vandaan komt. "Ik beleef het keepen heel intens. Misschien wel omdat wij keepers altijd alleen zijn. Maar ook ik wil mijn emoties kwijt. Juichen, lachen, huilen. Gomes heeft dat ook," aldus Luciano.

In de zomer van 2007 werd Luciano door FC Groningen overgenomen van Germinal Beerschot Antwerpen. Bij de Belgische club groeide de Braziliaan in zeven seizoenen uit tot een cultheld.

Toen bekend werd dat de doelman naar Groningen zou verhuizen, vervaardigden de fans van GBA een groot spandoek als eerbetoon voor hun goalie. "Dat was op mijn verjaardag, 16 maart 2007. Er hing een heel groot spandoek achter mijn doel. 'Luciano voor altijd in ons hart' stond erop. Ik moest huilen toen ik het zag."

Momenteel is Luciano de minst gepasseerde doelman van de Eredivisie. "Maar het seizoen is pas drie wedstrijden oud," relativeert de Braziliaan. "Ik wil nog veel meer bereiken bij FC Groningen. Ik wil dat de mensen mij nooit meer vergeten."