Ellen Hoog niet de nieuwe Karres

Sven (Svensational)
Ellen Hoog moest best even bijkomen na het behaalde olympisch goud van de Nederlandse hockeysters in Beijing. Het lichaam wilde even niet na alle geleverde inspanningen en genoten huldigingen. Vervolgens ging ineens het clubseizoen weer van start. Dus ook voor Hoog bij Amsterdam.

"Een week of twee was ik een beetje gammel," zegt ze tegen hockey.nl. "Echt veel zin om te beginnen had ik niet. Maar inmiddels gaat het wel met de nieuwbakken centrumspits. Waar Hoog in het verleden aanvallend meestal op de vleugels was terug te vinden, staat ze tegenwoordig centraal. De van Rotterdam overgekomen Robbert Paul Aalbregt ziet in haar de opvolger van de afgezwaaide Sylvia Karres, het afgelopen decennium clubtopscorer in het Amsterdamse Bos.

De competitiestart van Hoog, afgelopen zondag op bezoek bij HCKZ, was veelbelovend. Het duel werd beslist (2-4) dankzij twee van haar bevliegingen: goed voorbereidend werk bij het doelpunt van Marieke Mattheussens en een fraai schot in de rechter bovenhoek. Dat wil niet zeggen dat we Hoog nu mogen bestempelen als de nieuwe Sylvia Karres. "Echt niet", riposteert ze. "Sylvia had echt het neusje voor de goal, dat heb ik nog niet. Ik scoor wel steeds vaker, maar ik ben nog geen Sylvia Karres. Ik denk eerder dat we haar doelpuntenproductie over meerdere speelsters zullen verdelen. We hebben namelijk diverse goede spitsen die kunnen scoren, we hebben de strafcorner van Fieke Holman en we hebben natuurlijk Miek van Geenhuizen, onze nieuwe aanvoerder."

Kortom: Amsterdam wordt eindelijk landskampioen? Hoog: "We zullen zien. Het seizoen is pas begonnen. Laten we ons vooral blijven concentreren op de eerstvolgende wedstrijd. Dat is zondag: thuis tegen HGC."