Dovizioso naar Honda

Peterselieman
MotoGP-rijder Andrea Dovizioso gaat volgend jaar rijden voor het fabrieksteam van Honda. De Italiaan rijdt momenteel voor het JiR Team Scot, wat een klantenteam van Honda is. Met de overstap wordt hij teamgenoot van de Spanjaard Dani Pedrosa die nu nog in een team zit met de Amerikaan Nicky Hayden.

"Ik ben erg blij dat we Dovizioso kunnen bevestigen als fabrieksrijder voor 2009," aldus Masumi Hamane, president van de Honda Racing Corporation (HRC). "Andrea rijdt al heel lang op Honda-motoren en heeft in de verschillende motorsportklasses al vele successen met ons geboekt. Zo heeft hij het wereldkampioenschap 125cc met ons gewonnen en heeft hij een paar sterke seizoenen in de 250cc met ons gehad. We zijn ervan overtuigd dat Andrea nu klaar is voor de volgende uitdaging."

De 22-jarige Dovizioso was erg blij met het contract voor volgend seizoen. "Ik rijd al zeven jaar met Honda-motoren, met als doel om ooit deel uit te kunnen maken van het fabrieksteam. Deze bevestiging is dan ook een droom die werkelijkheid wordt. Dit jaar heb ik mijn debuut in de MotoGP gemaakt bij JiR Team Scot, het satellietteam van Honda. Ik heb tot dusver een goed seizoen gereden en sta vijfde in het kampioenschap. Het belangrijkste is echter dat ik nu al veel ervaring heb in de MotoGP. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij het fabrieksteam. Tot het zover is, zal ik mijn uiterste best doen om het huidige seizoen goed af te sluiten en mijn huidige team, dat me al zolang ondersteunt, te belonen voor alles wat ze voor me gedaan hebben."