Voorbeschouwing: NAC Breda- SC Heerenveen

Olga (Nuongirl)
Dit weekend wordt in de Eredivisie de vierde speelronde afgewerkt. Per duel volgt, in samenwerking met Goal.com, een vooruitblik. Hieronder kijken we vooruit naar het treffen tussen NAC Breda en sc Heerenveen.

NAC Breda ontmoet zaterdag in eigen stadion SC Heerenveen. Beide subtoppers gaan vol voor de winst. De Bredase ploeg weet zich gesterkt door de goede start in de competitie en de Friezen kunnen naast prima resultaten ook bouwen op een sterke historie in Breda.

Zo verloor de ploeg van trainer Trond Sollied in Breda geen duel meer sinds 2001. De 5-1 declassering van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen. Paulo Henrique was destijds de gevierde man met twee doelpunten.

Met zeven punten uit drie wedstrijden is Heerenveen prima begonnen aan de nieuwe jaargang van de Eredivisie. Toch is het vertoonde spel nog niet het spel wat de ploeg voor ogen heeft. Met name de eerste helft tegen NEC was van een zeer matig niveau. Maar zolang de resultaten goed blijven, is dit van secundair belang voor Sollied.

NAC kent ook een voortvarend begin. Enkel de thuisnederlaag tegen Willem II was een smetje op het blazoen, maar daar tegenover staan de knappe uitoverwinning op AZ en de afgetekende zege bij Roda JC (0-3). Door de zege in Kerkrade werd NAC de best presterende ploeg in de Eredivisie van 2008. Opmerkelijk is wel dat NAC Breda de meeste punten buitenshuis wist te verzamelen.

Trainer Robert Maaskant kan zaterdag beschikken over een haast compleet fitte selectie. Beide ploegen waren midweeks succesvol actief in het KNVB-bekertoernooi. NAC kende weinig moeite met amateurclub GVVV (1-3) en ook Heerenveen boekte eenvoudig een ruime zege in Maastricht op MVV(0-3).

De benadering van de twee ploegen verschilde echter wel. Zo trad Heerenveen op volle oorlogssterkte aan en ontbrak alleen Danijel Pranjic. Aan Bredase zijde kregen een aantal reservespelers speelminuten. Dat pakte voor Ellery Cairo prima uit. De vleugelspeler was met twee assists in positieve zin aanwezig.

Het duel, wat gefloten wordt door scheidsrechter Liesveld, begint morgen om 18:45 u.



Afwezigen:
NAC Breda: De Graaf (enkel), Idabdelhay (hamstring), Kramer (niet wedstrijdfit)

sc Heerenveen: Kalou (hamstring, twijfelgeval), Pranjic (hamstring, twijfelgeval), Janmaat (lies), Roorda (knie), Bak-Nielsen (rug), Ghoochannejhad (meniscus)