Voorbeschouwing: Willem II - AZ

Sjors (Sj0rSz)
Dit weekend wordt in de Eredivisie de vierde speelronde afgewerkt. Per duel volgt, in samenwerking met Goal.com, een vooruitblik. Hieronder kijken we vooruit naar het treffen tussen Willem II en AZ.

Na twee overwinningen heeft Willem II vorig weekend zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden tegen FC Utrecht. AZ maakte een valse start met twee verloren duels tegen NAC Breda en ADO Den Haag. Vorige week zaterdag werd deze slechte start goed gemaakt door een overwinning op landskampioen PSV. Aanstaande zaterdagavond staan de twee ploegen in Tilburg tegenover elkaar.

Tegen PSV speelde AZ het betere voetbal van beide teams en dus was trainer Louis van Gaal na afloop erg tevreden over zijn ploeg. Zijn spelers hadden strijdlust laten zien, het was een vechtmachine die alles voor elkaar op wilde knappen vertelde de trainer na afloop.

Beide clubs hebben de afgelopen week gespeeld in de KNVB-beker. Willem II had het erg lastig tegen Quick Boys. Er werd uiteindelijk met een magere 0-1 gewonnen dankzij een goal van Said Boutahar. De tegenstander van AZ was een stuk lastiger, maar de Alkmaarse formatie er minder moeite mee. Heracles Almelo werd eenvoudig opzij gezet met 3-0.

AZ wil hoe dan ook hoger op de ranglijst komen, dus zal het zaterdag alles op alles zetten en met vertrouwen richting Tilburg afreizen met overwinningen tegen PSV en Heracles Almelo op zak.

De Tricolores beleefden een fantastische seizoenstart en verrasten hiermee vriend en vijand. In het eerste duel werd Ajax verslagen. De beladen derby in Breda werd in de tweede helft beslist, waarna het fout ging tegen FC Utrecht. In de Domstad werd de eerste nederlaag van het seizoen geleden.

De wedstrijd tegen Willem II is een speciaal duel voor Mounir El Hamdaoui. Hij komt namelijk zijn oude werkgever tegen. Na één seizoen Willem II was AZ overtuigd van zijn voetbalkwaliteiten en haalde de club hem naar Alkmaar.

De laatste keer dat deze twee clubs elkaar ontmoetten in Tilburg was in januari van dit kalenderjaar. De mannen van Van Gaal waren toen niet opgewassen tegen een veel sterker Willem II. De drie punten bleven in Tilburg door een 3-0 overwinning dankzij doelpunten van Mohamed Messoudi, Said Boutahar en Frank van der Struijk.



Afwezigen:

Willem II: Swinkels (enkel), Martha (blessure), Mourad (neus), Muhamadu (hamstring), Kargbo (enkel, twijfelgeval)

AZ: Luirink (knie)