Toppers onderuit in Peking

Sjors (Sj0rSz)
Het ATP-toernooi, dat in Peking wordt gehouden, is al drie topspelers kwijtgeraakt. Fernando Gonzalez, Richard Gasquet en Tommy Robredo slaagden er namelijk niet in om hun partij te winnen. Bovendien is het trio nog in de race voor een plaats in de Tennis Masters Cup, die in november in Shanghai wordt gehouden.

De pas 23-jarige Dudi Sela (#97) verraste Robredo door hem in twee sets naar huis te sturen. De standen waren 6-4 en 6-1. De Israëliër slaagde er in om de Spanjaard maar liefst vijf keer te breken en leverde maar één keer zijn eigen service in. In de vorige ronde was de tennisser al verantwoordelijk voor de uitschakeling van David Ferrer.

Ook Gonzalez werd een plekje in de halve finale niet gegund. De tennisser, die deze zomer olympisch zilver won, verloor in drie sets van Björn Phau (#137). De Duitser stond slechts één set af, waardoor na afloop van de partij 6-3, 4-6 en 6-3 op het scorebord stond.

Ook Rainer Schüttler had drie sets nodig om Gasquet naar huis te sturen. De tennisser strijdt met Sela om een plekje in de halve finale. Phau kruist de degens met de winnaar uit de partij tussen Andy Roddick en Juan Carlos Ferrero.