Selectie GA Eagles legt zichzelf boete op

Michel (methodmich)
De selectie van Go Ahead Eagles heeft zichzelf een boete opgelegd na de bekeruitschakeling tegen zaterdaghoofdklasser HHC Hardenberg. De spelers en de technische staf doneren een bedrag van 500 euro aan het sfeerteam.

Voor aanvoerder Jordy Zuidam is het duidelijk: "We hebben onze supporters in de kou laten staan. Je mag niet verliezen in de beker van een amateurclub. Dus hebben wij, de spelers, gefaald." Omdat Zuidam en de selectie niet willen dat er een zondebok wordt aangewezen, is er voor gekozen om samen het boetekleed aan te trekken.

Zuidam beweert dat Go Ahead Eagles de amateurs uit Hardenberg niet onderschat heeft: "Er is zeker geen sprake geweest van onderschatting. Daarnaast had trainer Andries Ulderink ons goed geïnformeerd over de sterke en zwakke punten van HHC. In de eerste helft hadden we de wedstrijd al moeten beslissen en omdat we dat verzuimden, hebben we het ons moeilijk gemaakt. Want zolang je niet snel de genadeklap uitdeelt, maak je de tegenstander die als underdog aan de wedstrijd is begonnen, sterker."