[Upd] Trulli beboet voor spookrijden

vw_caddy
Toyota-rijder Jarno Trulli heeft een geldboete opgelegd gekregen van 10.000 euro voor spookrijden op het circuit in Singapore. Tijdens de eerste vrije training vrijdagmiddag spinde de coureur bij de pitsingang en reed in tegengestelde richting terug om de pits alsnog te kunnen bereiken.

Volgens de regels moest Trulli eerst weer een volledige ronde rijden om daarna de pitsstraat te kunnen bereiken, maar daar had de Italiaan blijkbaar geen zin in. De racestewards gaven Trulli een tik op de vingers en een geldboete van 10.000 euro.

Update
Trulli heeft zijn manoeuvre verdedigd met de verklaring dat hij uit veiligheidsoogpunt de pituitgang in reed. "Ik spinde in de laatste bocht en wilde zo veilig mogelijk van de ideale lijn af, dus ik besloot de pitstraat in te rijden," aldus de Italiaan. "Ik koos voor de snelste en veiligste optie voor zowel mezelf als voor de andere wagens. Ik ben bestraft en dat accepteer ik, maar ik weet dat ik hetgeen deed dat het veiligst was voor mij en de andere coureurs. Het is een van de snelste bochten op het circuit en daar wil je geen crash meemaken."