Coureurs: Inhalen in Singapore lastig

Peterselieman
De coureurs hebben nog niet gereden op de baan in Singapore met hun Formule 1-auto's, toch hebben ze al kritiek geuit op de baan. Na het zichtprobleem als er regen valt en de te hoge kerbstones denken de coureurs dat er op de baan weinig ingehaald zal kunnen worden.

Ferrari-president Luca di Montezemolo deelt de kritiek van de coureurs evenals BMW Sauber-teambaas Mario Theissen. "De veiligheid is vergroot, maar ten koste van inhaalmogelijkheden." Wel heeft hij ook bewondering voor het circuit. "Het is een spectaculaire setting met de wolkenkrabbers, de verkeerswegen en parken. Ik denk dat dit het hoogtepunt van het seizoen wordt."

"Als evenement is het zeker goed voor de Formule 1. Mijn vraagteken is het inhalen. Net als in Valencia. Daar verwachtte ik veel meer dan in werkelijkheid gebeurde. En Valencia is een snellere baan dan dit," aldus Theissen. Felipe Massa en Lewis Hamilton spreken zich in soortgelijke bewoordingen uit over de baan. "Er zal minder ingehaald worden dan op andere circuits," aldus Hamilton. Massa zei er over: "Inhalen zal zelfs moeilijker worden dan in Valencia." Beide kemphanen in de titelstrijd zeggen tenslotte dat de kwalificatie zeer belangrijk zal worden.