[A1GP] Race in Zandvoort telt mogelijk niet mee

Peterselieman
De A1GP-race in Zandvoort telt mogelijk niet mee voor het kampioenschap. De reden hiervoor is het geringe aantal auto's dat gereed is. Volgens het Britse blad Autosport kunnen er in Zandvoort maar maximaal negentien auto's aan de start verschijnen door een tekort aan onderdelen, terwijl er 23 deelnemende landen zijn.

De organisatie van de raceklasse weet nog niet welke landen er in Nederland niet aan de start kunnen verschijnen. Tot op heden hebben slechts zes landen, waaronder Nederland, met de door Ferrari ontworpen auto kunnen testen. De rest van de teams heeft de auto nog niet eens kunnen bekijken. Die moesten zich behelpen met een simulator.

De eerste race in Mugello werd door het ontbreken van de auto's ook al afgelast en voor de tweede race dacht de organisatie alles in orde te hebben, maar door leveringsproblemen is dit niet gelukt. Daardoor zijn er geruchten die zeggen dat de race in Zandvoort niet meetelt voor het kampioenschap en een demorace wordt. Een woordvoerder van de organisatie lijkt dit te bevestigen. "We nemen het serieus in overweging."

Eerder had Jan Lammers, de teambaas van Nederland zich positief uitgelaten over de organisatie van de raceklasse die in zijn ogen haar stinkende best doet om alles in orde te krijgen. Hij zegt verder dat er waarschijnlijk gewoon voor het kampioenschap geracet zal gaan worden, iets wat Kees Koning, persvoorlichter van het circuit van Zandvoort bevestigt. "De suggestie dat de race niet mee zou tellen voor het kampioenschap is nieuw voor me. Ik heb gisteren nog met mensen van A1GP om de tafel gezeten en dat is niet ter sprake gekomen."

Koning stelt verder dat de problemen met de levering van de auto's nog geen invloed heeft gehad op de kaartverkoop. "Het gaat zelfs wat beter dan vorig jaar. Misschien komt dat door de link met Ferrari. Daarnaast zijn de fans erg enthousiast over de coureurs van het Nederlandse team. Na de bekendmaking van de rijdersbezetting schoot de verkoop omhoog."