[Upd] Strafpunten aangepast

Sally (Tessa)
Na de punten- en budgetverdeling van ronde 14, de race van Monza Italië, bleken de 10 strafpunten voor de Ferrari-motor wel elf keer uitgedeeld te zijn. Dat is tot op dit moment nog niet teruggedraaid en het is ook nog niet bekend of en wanneer dat zal gebeuren.

Daardoor hebben de users met een Ferrari-motor in hun Samenstelling voor de race van Monza nog steeds 100 punten te weinig gekregen.

We hebben het besluit genomen om toch door te gaan en de drie nog komende races - waarvan die van Singapore dit weekend is - uit te zitten. Opnieuw met de opmerkingen die bij een eerdere 'doorstart' zijn gemaakt: we zijn ons ervan bewust dat het momenteel niet geheel eerlijk verloopt, maar we hopen toch er het beste van te maken. We zullen doorspelen voor de laatste paar races, echter we kunnen geen garantie geven dat het niet opnieuw mis zal gaan.

Dit is voor ons een vervelende situatie, en natuurlijk ook voor de deelnemers. Maar we nemen nu ook een vrij drastisch besluit: we behandelen geen feedback meer, en dat de puntentelling voor de Ferrari-motor niet klopt weten we dus al. Er gaat te veel tijd in zitten om al de vragen die komen over de negatieve budgetten en punten die niet zouden kloppen te beantwoorden, sorry. De feedback die eerder binnenkwam wordt nog behandeld, dat zijn nog maar een paar vragen.

Over de verdeling van de prijzenpot die dit jaar ter beschikking is gesteld door onze sponsors, daar hebben we al eerder van gezegd wat we daar voor ideeën over hadden, en we gaan er zeker ons nog ernstig over beraden hoe tot een zo eerlijk mogelijke verdeling te komen.

Laten we er met ons allen voor de laatste loodjes het beste ervan maken en de Sportcrew wenst je toch nog veel plezier met de FOK!sport F1-manager.


De volgende race is dus de Grand Prix van Singapore. Let op! Wisselen voor deze race kan tot zaterdag 27 september, 00.01 uur.

Update 26 september 14:48

Inmiddels is er een update gedaan aan de strafpunten voor de Ferrari-motor in Monza. De puntentelling voor Monza zou nu dus moeten kloppen. Daarnaast is er ook een correctie uitgevoerd op de budgetten, die zouden nu dus ook "moeten kloppen".

Namens de gehele crew willen we jullie heel veel plezier wensen met de eerste nachtrace in de geschiedenis van de Formule 1, de race in Singapore!